ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Προσευχή για τα λόγια μας

E-mail Εκτύπωση PDF
1Κύριε και Θεέ μου, όταν συλλογίζομαι πόσο μεγάλο δώρο της πατρικής σου αγάπης είναι η γλώσσα μου, συγκίνηση με καταλαμβάνει και σε ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου. Με αυτή συνεννοούμαι, με αυτή εξωτερικεύω τις σκέψεις μου, με αυτή προσεύχομαι.

Όμως Κύριε, πόσες φορές γλιστράει η γλώσσα μου στο κακό. Λόγια άσκοπα κι ανώφελα βγαίνουν από το στόμα μου. Κι άλλοτε η κατάκριση ή το ψέμα με πολιορκούν, και χωρίς να το καταλάβω γίνομαι ένοχη.
Περισσότερα...

Προσευχή για την εργατικότητα

E-mail Εκτύπωση PDF
1Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Θεός μας,

Εσύ που εργάσθηκες τα έργα των ανθρώπων και γεύθηκες τον κόπο και τον μόχθο, για να μας διδάξεις ότι είναι ευλογημένη κάθε τίμια εργασία,


Εσύ που και τους αγίους Σου Αποστόλους κάλεσες ανάμεσα από τους εργάτες, για να αγιάσεις με την ευλογία Σου την εργασία,
Περισσότερα...

Προσευχή για την ελεημοσύνη

E-mail Εκτύπωση PDF
1Πολυέλεε  Κύριε,

Σε  ευχαριστώ  από  τα  βάθη  της  καρδιάς  μου  για  τα  πλούσια  δώρα  Σου,  υλικά  και  πνευματικά,  που  μου  χαρίζεις  την  κάθε  στιγμή  της  ζωής  μου.

Φώτισέ  με  να  συμπονώ  και  να  βοηθώ  όλους όσους  έχουν  ανάγκη  γύρω  μου.  Να  είμαι  δίπλα  τους  στις  δυσκολίες  που  περνούν  και  να  απαλύνω  με  όποιον  τρόπο  μπορώ  τον  πόνο  τους.
Περισσότερα...

Ευχή περί νηστείας

E-mail Εκτύπωση PDF
1Κύριέ μου, καθώς βαδίζω το στάδιο της αγίας Σαρακοστής, αισθάνομαι τα βήματά Σου δίπλα μου, να με ενισχύουν στα αγωνίσματα που Εσύ με καλείς. Ένα τέτοιο αγώνισμα είναι και η νηστεία, δηλαδή η στέρηση μερικών τροφών, με τη βοήθεια της οποίας ισχυροποιείται η θέλησή μας στο αγαθό και καθαρίζεται ο νους και η ψυχή μας από την αμαρτία.
Περισσότερα...

Προσευχή για την αγάπη

E-mail Εκτύπωση PDF
1Κύριε,

Σήμερα που ο κόσμος γύρω μας
κυριαρχείται από τη φιλαυτία, κάνε να γίνουμε διάκονοι της αγάπης Σου. Αξίωσέ μας να σπείρουμε την αγάπη εκεί που επικρατεί το μίσος. Να απαντούμε στη λύπη με τη δική Σου χαρά.

Δώσε μας Κύριε, καρδιά που να ’ναι γεμάτη από αγάπη, ευσπλαγχνία, επιείκεια και συγχωρητικότητα.
Περισσότερα...

Εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού

E-mail Εκτύπωση PDF
1Ουράνιε Πατέρα μου, άκουσα πως ένας άγιος όταν έκανε την προσευχή του, δεν Σου ζητούσε τίποτε, παρά μόνο πρόφερε τα γράμματα της αλφαβήτου και Σού έλεγε τα εξής:

«Κύριέ μου, πάρε αυτά τα γράμματα και σχημάτισε Εσύ  όποια  λέξη θέλεις.

Θέλεις τη λέξη επιτυχία; Σ’ευχαριστώ, αλλά δώσε να μην κινδυνεύσω, εξαιτίας του εγωισμού πού μπορεί να μου φέρει.

Θέλεις τη λέξη αποτυχία; Πάλι Σε ευχαριστώ και Σε παρακαλώ δος μου αντοχή κι ενίσχυσέ με να μην συντριβώ κάτω από το βάρος της.
Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 19

Κατηγορία: Προσευχή

Τελευταία Νέα

Agioritikovima.gr
Agioritikovima.gr
Agioritikovima.gr
Agioritikovima.gr